עבודות אקדמיות שעוסקות בתחום הגיאוגרפיה של ארץ ישראל מצריכות איסוף מידע עדכני שנלקח ממקורות מהימנים. עובדה זו כנראה ידועה לכם, הסטודנטים שלומדים את התחום, אך לא בטוח שאתם מכירים במידע הבסיסי שיוביל לכתיבה איכותית של סקירת הספרות. בשורות הבאות נרכז בפניכם את כל הטיפים שיקלו על ההליך, כדי שתוכלו לסיים עמו ולהמשיך לשלב הבא – המחקר.
תנצלו את הגישה למקורות אקדמיים
כל מכללה ואוניברסיטה מחזיקה במודל שמאפשר גישה נוחה למקורות אקדמיים שונים. נמליץ להתחיל בחיפוש אחר מקורות מידע מקוונים תחילה, משום שאלה יחסכו לכם זמן רב. נסביר שבעבר היה נהוג להגיע לספריות באופן פיזי וללקט מידע מספרים שונים שנמצאים על גבי המדפים. מדובר בתהליך שעשוי לארוך ימים ארוכים.
היום ניתן להגיע למקורות מידע מהימנים בלחיצת כפתור, אז חבל שלא לנצל את הקדמה הטכנולוגית. נציין בהזדמנות זו שיש לא מעט ארגונים בישראל שמפרסמים מאמרים שעוסקים בנושא הגיאוגרפיה של הארץ. מדובר לצורך הדוגמא בקרן קיימת לישראל, החברה להגנת הטבע, רשות העתיקות ועוד.
קחו השראה מעבודות לדוגמא
סטודנטים רבים מעידים על הקלות בכתיבת המבוא שפותח את העבודה. לעומת זאת, אלה עשויים לחוות תקיעות בכל הנוגע לשלב הבא, הלא הוא כתיבת סקירת ספרות. שכן, מדובר בתהליך שדורש לעיתים השראה. אם אתם מזדהים עם תיאור זה, כדאי שתדעו שיש ביכולתכם לעיין בעבודות לדוגמא שנכתבו בעבר על ידי סטודנטים שעסקו בנושא דומה.
הימנעו מכתיבה ידנית של ביבליוגרפיה
סביר להניח ששמעתם על כללי APA שנמסרים מפיהם של מרצי המחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית. שכן, אלה משמשים את הסטודנטים שכותבים עבודות אקדמיות בתחום. זו העת לגלות טיפ חשוב שישנה את חייכם ויקל באופן ניכר על כתיבת העבודה. נסביר שאינכם צריכים לכתוב את שורת הביבליוגרפיה באופן ידני. שכן, יש תוכנות ואפליקציות שיסדרו עבורכם את מקורות המידע. חשוב שתדעו שתצטרכו להזין מראש את הפרטים הבאים, כדי לקבל את התוצאה הרלוונטית:
- שם הספר או המאמר
- שם ההוצאה
- תאריך הדפסה
- מספרי עמודים ועוד
פתחו קבוצת וואצאפ כיתתית
הטיפ האחרון שיקל עליכם בכתיבת סקירת הספרות מצריך פתיחה של קבוצת וואצאפ כיתתית (שימו לב שאתם שולחים לכל הסטודנטים את הקישור לקבוצה, כדי להימנע מאי נעימות) נסביר שזו תאפשר לכם לחלוק את המידע עם סטודנטים נוספים ו\או להתייעץ עמם בנוגע למקורות מידע או לניסוחים מסוימים שחשבתם עליהם מראש.
מילים אחרונות לסיום
עד כאן המדריך שריכז את 4 הטיפים שיאפשרו לכם לכתוב סקירת ספרות מושלמת בנושא הגיאוגרפיה של ארץ ישראל. עכשיו תוכלו לנצל את מקורות המידע האקדמיים של המוסד הלימודי ולהמשיך ביישום הטיפים האחרים. נאחל שתצאו מפה עם עבודה מרתקת שתאפשר לאחרים ללמוד ממנה דברים שלא היו ידועים להם בעבר על ארץ ישראל.